30 TOP JQUERY MULTIPLE CHOICE QUESTIONS AND ANSWERS PDF

The Below List 30 top Real Time JQuery Multiple choice Questions and answers for freshers and experienced pdf free download

JQuery Multiple choice Questions and Answers List

1. Which of the following is correct?
a. jQuery is a JavaScript Library
b. jQuery is a JSON Library
Ans: a

2. jQuery uses CSS selectors and XPath expressions to select elements?
a. False
b. True
Ans: b

3. Which sign does jQuery use as a shortcut for jQuery?
a. $ sign
b. % sign
c. ? Sign
Ans: a

4. Is jQuery a W3C standard?
a. Yes
b. No
Ans: b

JQuery
JQuery Multiple choice Questions

5. $(“span”). What does it select?
a. All span elements
b. The first span element
Ans: a

6. Is jQuery a library for client scripting or server scripting?
a. Client scripting
b. Server scripting
Ans: a

7. Is it possible to use jQuery together with AJAX?
a. Yes
b. No
Ans: a

8. The jQuery html() method works for both HTML and XML documents
a. False
b. True
Ans: a

9. jQuery code to set the background color of all span elements to blue?
a. $(“span”).style(“background-color”,”blue”);
b. $(“span”).manipulate(“background-color”,”blue”);
c. $(“span”).css(“background-color”,”blue”);
d. $(“span”).layout(“background-color”,”blue”);
Ans: c

10. $(“span.intro”). What does it select?
a. The first span element with class=”intro”
b. The first span element with id=”intro”
c. All span elements with id=”intro”
d. All span elements with class=”intro”
Ans: d

11. jQuery method to hide selected elements?
a. visible(false)
b. hidden()
c. display(none)
d. hide()
Ans: d

12. jQuery method to set one or more style properties for selected elements?
a. style()
b. css()
c. html()
Ans: b

13. jQuery method is used to perform an asynchronous HTTP request?
a. jQuery.ajaxAsync()
b. jQuery.ajaxSetup()
c. jQuery.ajax()
Ans: c

14. What scripting language is jQuery written in?
a. VBScript
b. C++
c. JavaScript
d. C#
Ans: c

15. $(“div#id1 .cl1?). What does it select?
a. The first element with id=”cl1? inside any div element with class=”id1?
b. All elements with class=”cl1? inside the first div element with id=”id1?
c. All div elements with id=”id1? or class=”cl1?
Ans: b

16. Do you wonder why we do not have type=”text/javascript” inside the