MSBI Multiple choice Questions and Answers

MSBI Multiple choice Questions
MSBI Multiple choice Questions

40+ TOP MSBI Questions and Answers

1. What is the difference between UNION and UNION ALL?
A. Union selects only unique row (data) from all queries and Union all selects all rows from all queries.
B. Union selects row (data) from all queries and Union all selects all rows from all queries.
C. Union selects only unique row (data) from all queries and Union all selects rows from all queries.
D. Union selects row (data) from all queries and Union all selects rows from all queries.
Ans: a

2. Define Row Number function?
A. To generate sequence number.
B. To generate sequence number based on order by column.
C. To generate number.
D. None.
Ans: b

3. What is Normalization? Types of normalization?
A. Join the tables
B. Move the data into tables.
C. Split the table to reduce duplicates and it has five types.
D. None
Ans: c

4. What are different types of joins?
A. Inner, outer, self join.
B. Equi join and cross join.
C. Right outer join.
D. All above.
Ans: d

5. What are the advantages of using stored procedure?
A. Pre executable program.
B. We can get the data.
C. Security.
D. It is similar to function.
Ans: a

6. What is BCP?
A. Bulk copy program.
B. Business continuity program.
C. A and B.
D. None.
Ans: a

7. Define Index?
A. Predefined pointers to data page.
B. It is primary key.
C. It is foreign key.
D. None.
Ans: a

8. What command do we use to rename db, table, and column?
A. Invoke command
B. Commit
C. Rename
D. None.
Ans: c

9. Define having clause?
A. It is similar to where but must use group by clause.
B. It is equal to where clause.
C. None.
D. It is equal to from clause.
Ans: a

10. What are the basic functions system databases?
A. To create functions.
B. To create stored procedure.
C. To maintain metadata information.
D. None.
Ans: c

11. Explain ETL process?
A. Extract, Translation, Loading.
B. Extract, Transformation , Loading
C. Both a and b.
D. None.
Ans: b

12. Difference between for loop and for each loop container?
A. For loop based on conditions and for each loop based on objects collections.
B. For loop based on objects collections and for each loop based on objects collections.
C. None.
D. Both a and b.
Ans: a

13. What does a control flow do?
A. To control workflow.
B. To control events.
C. To control data flows.
D. To control lookup.
Ans: a

14. Explain event handlers?

A. To handle data validations.
B. To handle errors.
C. To handle events.
D. None.
Ans: c

15. SSIS 2008 configuration types?
A. Five.
B. Four.
C. Three.
D. One.
Ans: a

16. Define Lookup transformation?
A. Used as reference table.
B. Used as master table.
C. Used as fact table
D. None.
Ans: a

17. Define synchronous transformations?
A. Input rows count and Output rows count are same.
B. Input rows count and Output rows count are not same.
C. None.
D. Input rows count and Output rows count are different.
Ans: a

18. How to rename file using SSIS tasks?
A. Using lookup.
B. Using Data flow.
C. Using File system task.
D. None.
Ans: c

19. What does mean by data auditing?
A. To maintain data load statistics in ETL process.
B. To know the errors.
C. To know the Primary keys.
D. None.
Ans: a

20. How many container tasks available in SSIS?
A. One.
B. Two.
C. Three.
D. Four.
Ans: d

21. Define role play dimensions?
A. One dimension used multiple times in the cube.
B. One dimension used in different cubes.
C. Shared across cubes.
D. None.
Ans: a

22. Define dimension usage in SSAS Cube?
A. To maintain cube data size.
B. To know the relationships between dimensions and fact.
C. To build business logic.
D. None.
Ans: b

23. MDX stands?
A. Memory, Distribution, extensions.
B. Memory, dimension, expressions.
C. Multi, dimension, expressions.
D. None
Ans: c

24. DSV stands?
A. Data source View.
B. It is view.
C. It has relationships and metadata.
D. All above.
Ans: d

25. How many types of actions available in the Cube?
A. One.
B. Two.
C. Three.
D. None.
Ans: c

26. What do you understand by dynamic named set (SSAS 2008)?
A. To create dynamic set of members.
B. To create set of members.
C. None.
D. Both a and b.
Ans: a

27. How many types of dimension are possible in SSAS?
A. Four.
B. Five.
C. Six.
D. Seven.
Ans: c

28. In which scenario, you would like to go for materializing dimension?
A. To increase spee
B. To decrease memory size.
C. Both.
D. None.
Ans: a

30. What are the options to deploy SSAS cube in production?
A. Using BIDS.
B. Using SSMS.
C. Using XMLA.
D. All the above.
Ans: d

31. Describe Reporting Lifecycle?
A. Reports and reports models.
B. Report authoring, Management, Delivery.
C. Both.
D. None.
Ans: b

32. What can SQL Server Reporting Services do?
A. To create files.
B. To create tables.
C. To create Reports.
D. None.
Ans: c

33. Define reporting processing?
A. Report data processing.
B. Report rendering process.
C. Report delivery process.
D. All the above.
Ans: d

34. How many default rending options are available in SSRS2008?
A. Four.
B. Five.
C. Two.
D. One.
Ans: a

35. What is the usage of Report Builder?
A. To create reports.
B. To create reports for users.
C. Business users create reports.
D. None.
Ans: c

37 How many architecture components of SSRS 2008?
A. Five.
B. Six.
C. Seven.
D. None.
Ans: b

38. Explain on SSRS2008 Reporting Items?
A. Tablix,Chart,List
B. Sub Report.
C. Both A and B.
D. None.
Ans: c

39. What does mean by nested datasets?
A. Used datasets with in dataset.
B. A dataset.
C. None.
D. A table.
Ans: a

40. How many command line utilities of SSRS2008?
A. Three.
B. Four.
C. One.
D. None.
Ans: a

Frequently Asked MSBI Objective Questions