WordPress Multiple choice Questions and Answers

20+ WordPress Questions and Answers

Wordpress Multiple choice Questions
WordPress Multiple choice Questions

1. What is WordPress.
A. Framework
B. CMS
C. Programming Language
D. Operating System
Answer : B

2. What is Gravatar?
A. A Plugin
B. Globally Recognized Image or Photo
C. CMS
Answer : B

3. Types of post format available in WordPress.
A. 10
B. 11
C. 9
D. 6
Answer : B

4. How many number of tables in wordpress database available?
A. 12
B. 9
C. 6
D. 18
Answer : A

5. How many types of plans are available in wordpress?
A. 4
B. 6
C. 2
D. 3
Answer : A

6. How many free plug self hosted that work on wordpress only?
A. 2,000
B. 30,000
C. 10,000
Answer : B

7. Which relational database does WordPress use?
A. MySQL
B. Oracle
C. PostgresSQL
D. MSSQL Server
Answer : A

8. What are the steps you can take if your WordPress file is hacked?
A. Install security plugins like WP security
B. Re-install the latest version of WordPress
C. Change password and user-ids for all your users
D. All of the above
Answer : D

9. Which is highest privilege level in WordPress?
A. Administrator
B. Author
C. Editor
D. Contributor
Answer : A

10. Is Multilingual sites are allowed in WordPress?
A. yes
B. no
Answer : A

11. Does WordPress use cookies?
A. Yes
B. No
Answer : A

12. What is name of configuration file in WordPress ?
A. header.php
B. wp-settings.php
C. wp-config.php
D. page.php
Answer : C

13. What is a permalink?
A. A popular WordPress Plugin
B. The numeric IP address of your WordPress site
C. The complete URL of your WordPress site
D. Part of your WordPress URL which you set
Answer : D

14. How many templates can one theme contain?
A. One
B. Max ten
C. Unlimited
Answer : C

15. Where wp_config.php file is located?
A. Inside Admin folder
B. In theme folder
C. In root directory of WordPress
Answer : C

16. In which programming language WordPress is written?
A. Java
B. Node
C. PHP
D. JavaScript
Answer : C

17. What is the difference between WordPress Posts and Pages?
A. There is no difference between Posts and Pages.
B. Posts are entries listed in reverse chronological order on the site homepage and Pages are static and are not listed by date.
C. Pages are entries listed in reverse chronological order on the site homepage and Posts are static and are not listed by date.
D. None of the above.
Answer : B

18. Which one of the following is not a WordPress role?
A. Administrator
B. Subscriber
C. System
D. Editor
Answer : C

19. Which relational database does WordPress use?

A. MySQL
B. Oracle
C. PostgresSQL
D. MS SQLServer
Answer : A

20. What are the rules that you have to follow for WordPress plugin development?

A. Create a unique name
B. Create the plugin’s folder
C. Create a sub-folder for PHP files, translations, and assets
D. All of these
Answer : D

21. What are the steps you can take if your WordPress file is hacked?

A. Install security plugins like WP security
B. Re-install the latest version of WordPress
C. Change password and user-ids for all your users
D. All of the above
Answer : D

22. In WordPress, what is the user role with the highest privilege level?

A. Administrator
B. Author
C. Editor
D. Contributor
Answer : A

23. What are rules to follow in WordPress plugin development?

A. Find a unique name
B. Setup a prefix (related to your brand)
C. Create the plugin’s folder
D. All of the above
Answer : D

Frequently Asked WordPress Objective Questions